W Katowicach trwa Europejski Kongres Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Przedstawiciele Grupy Gumułka biorą udział w panelach dyskusyjnych podczas Kongresu.

Prezes Grupy Gumułka Radosław Gumułka uczestniczył jako ekspert w panelu „Wysokie standardy rachunkowości siłą wspomagającą innowacyjność w sektorze MŚP”. Podczas spotkania rozmawiano m. in. o finansowym wspomaganiu rozwoju sektora małych i średnich przedsiębiorstw, zaprezentowano też najlepsze praktyki w zakresie rachunkowości MŚP w przypadku procedurach korzystania ze środków unijnych.

Z kolei Jacek Sztyler, prezes Grupy Gumułka Euroedukacja, był ekspertem podczas panelu poświęconego partnerstwu publiczo-prywatnemu. Podczas dyskusji podsumowano dotychczasowe doświadczenia PPP w Polsce.

Europejki Kongres Małych i Średnich Przedsiębiorstw po raz piąty odbywa się w Katowicach. Hasło tegorocznej edycji to „ Nauka – Biznes – Samorząd – Razem dla gospodarki”. Organizatorem wydarzenia jest Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach.